Vi er ikke de eneste der er blevet savet midt over

Skrevet af Danske Sygeplejersker

29.06.22

Danske sygeplejersker har i årevis gjort politikerne opmærksomme på, at dårlige arbejdsvilkår og for lav løn, har gjort det vanskeligt at fastholde og rekruttere sygeplejersker. Det påvirker ikke længere kun sygeplejersker, men i høj grad også patienterne. Mennesker, der kommer galt afsted i et sundhedssystem, der burde være verdens bedste. 🤥

Op mod 50 patienter i Region Midtjylland kan årligt have fået amputeret benet ved hofte, lår, knæ eller underben, selvom det kunne være undgået. Regionsrådsformand Anders Kühnau erkendte over for DR nyheder, at årsagen skyldes for lav kapacitet igennem flere år, der resulterede i, at patienter ikke blev opereret i tide. Kilde: https://www.dr.dk/…/patienter-paa-jyske-hospitaler-kan…DR søgte ligeledes Sundhedsstyrelsen om aktindsigt i årene 2016-2021, i afdækning af de massive problemer med overbelægning og skrev følgende: ”Overbelægning udgør ’en væsentlig risiko for patientsikkerheden’, skriver Region Midtjylland for eksempel i en rapport fra 2021. Og en rapport fra Region Hovedstaden fra 2020 fastslår, at overbelægning på akutområdet medfører en ‘stigning i dødeligheden blandt patienter’. ” Kilde: https://www.dr.dk/…/overbelaegning-oeger-risikoen-fejl…

Tjenestemandsreformen fra 1969 fastholder et lønhierarki, hvor kvindedominerede faggrupper fortsat underbetales. Gennem strejker, opråb og borgerforslag, har sygeplejersker kæmpet for at opnå ligeløn, for at kunne holde på dygtige kollegaer. Men politikerne har nægtet at lytte. Resultatet er nu at:
•Sygeplejersker i massevis forlader faget.
•Patienterne får ikke den rette behandling, til den rette tid.
•Velfærdssystemet er helt i knæ.

Den nuværende situation er en forringelse af hele Danmarks velfærd. Det koster penge, tid, førlighed, livskvalitet og det koster liv.💔 Hvis ikke politikerne er villige til at handle og udligne løngabet, bliver mulighederne for at fastholde og rekruttere sygeplejersker i fremtiden minimale. En alvorlig trussel for folkesundheden.

#ViErIkkeDeEnesteDerErBlevetSavetMidtOver
#HarNogenSetEnSygeplejerske
#HvorErDerEnSygeplejerske
#Farvelfærd
#ViErHerForDig
#DanskeSygeplejersker
#DkPol
#SundPol

Relaterede indlæg

Relaterede

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* Påkrævede felterAccepter venligst, at du ønsker at høre fra Danske Sygeplejersker:


Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbrev ved at klikke i bunden af vores e-mails.

Vi bruger Mailchimp som vores marketingplatform. Ved at klikke nedenfor for at abonnere anerkender du, at dine oplysninger overføres til Mailchimp. Læs mere om Mailchimp’s privatlivspolitik her.