Om os

Foreningen af Danske Sygeplejersker er en interesseforening stiftet for at sætte sygeplejerskers løn- og arbejdsvilkår på den politiske dagsorden. Grundstenen er et opgør med Tjenestemandsreformen fra 1969, som placerede sygeplejersker nederst i et lønhieraki af offentligt ansatte.

Alle kan støtte foreningen med et personligt medlemskab og/eller med et engangsbeløb. Vi er ikke en fagforening, og du kan således fortsætte, eller lade være, med medlemskab i en fagforening. Vi er politisk uafhængige med et ønske om, at et bredt funderet flertal i Folketinget står sammen om en løsning der løfter sygeplejerskers lønvilkår ind i det 21. århundrede. Se mere om indmeldelse her.

Foreningen tager sit udspring i Facebook-gruppen, Sygeplejersker er mere værd, som på bare to måneder i efteråret 2020 fik over 17.000 medlemmer. De mange stemmer skal ud i det politiske landskab og arbejde. Derfor blev Foreningen af Danske Sygeplejersker dannet ud af en aktiv arbejdsgruppe herfra den 29/10 2020. Se mere om hvem vi er i bestyrelsen her.

Foreningens øverste myndighed er generalforsamlingen. Her vælges en bestyrelse på 7 medlemmer og to suppleanter. Næste generalforsamling er i foråret 2023. Indkaldelse og dagsorden sendes pr mail til medlemmer. Du kan se vores vedtægter her.

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    * Påkrævede felter    Accepter venligst, at du ønsker at høre fra Danske Sygeplejersker:


    Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbrev ved at klikke i bunden af vores e-mails.

    Vi bruger Mailchimp som vores marketingplatform. Ved at klikke nedenfor for at abonnere anerkender du, at dine oplysninger overføres til Mailchimp. Læs mere om Mailchimp’s privatlivspolitik her.