Præsentation af kandidater som opstiller til bestyrelsen i

Foreningen af Danske Sygeplejersker.

 

Marietta Petersen

Marietta Petersen

Marietta genopstiller til valg som forkvinde for Foreningen af Danske Sygeplejersker.

Som stifter af Facebookgruppen Sygeplejersker er Mere Værd tilbage i efteråret 2020, havde jeg aldrig drømt om at ende med en gruppe på 20.000 medlemmer og en dagsorden omkring sygeplejerskers løn som ingen kan overhøre.

Foreningen af Danske sygeplejersker udsprang af denne store gruppe, og blev stiftet 29.10.20 med en bestyrelse på syv medlemmer hvor jeg siden har fungeret som forkvinde.

Rejsen er kun lige begyndt, og der er masser af arbejde jeg helt naturligt ønsker at fortsætte. Som forkvinde ønsker jeg Foreningen af danske Sygeplejersker fortsætter og forbliver en synlig og vigtig spiller i det politiske landskab. Som interesseforening vil jeg arbejde stædigt for mærkesagen, en løftet grundløn bliver indfriet af politikerne.

I efteråret delte jeg mange refleksioner med journalist Ditte Scharnberg – hun har blandt andet citeret mig således: “Som sygeplejerske vil jeg ikke være en del af en faggruppe, der ikke kan overleve på sigt på ordentlige vilkår. Som rammerne er nu, kniber det alvorligt med at fastholde både erfarne og yngre kolleger, og mange arbejdspladser er mere præget af svingdør end kontinuitet, så der skal ske noget.”

Og der SKAL ske noget! Den manglende evne til at fastholde og rekruttere sygeplejersker har skabt en nedadgående spiral, som presser sygeplejersker som mig ud af det offentlige sundhedsvæsen. Vi er – når alt kommer til alt – trods alt kun mennesker. Mødre, fædre, kærester, ægtefæller og enkeltindivider, der forsøger at tage de rigtige beslutninger i hverdagen – både for vores fag, vores dagligdag, borgerne og vore egne liv.

Hvorhen min egen rejse går herfra, ved jeg ikke på stående fod, men jeg drømmer om bedre løn- og arbejdsvilkår, der kan bidrage til min videre udvikling som sygeplejerske og fastholde mig i det element jeg føler mig draget af – vores sundhedsvæsen.

Siden da, har jeg flere gange haft mulighed for at deltage i både radio og tv -interviews. Som medunderskriver på et Borgerforslag med krav om opgør med tjenestemandsreformen, står jeg ydmyg, stolt og lidt overrasket tilbage og glædes over at vi sammen er ved at skabe historie.

Jeg glæder mig til meget mere af det hele!

Camilla

Camilla

Mit navn er Camilla, jeg er 35 år gammel og uddannet sygeplejerske siden 2013. Privat er jeg er gift med Troels – vi har været sammen i 15 år, og sammen har vi 2 skønne drenge på 2,5 år og 6 år.

Til dagligt arbejder jeg som hjemmesygeplejerske i Vordingborg kommune, hvor jeg ud over at være zone sygeplejerske for faste borgere, også er klinisk vejleder for sygeplejestuderende. Jeg har tidligere erfaring fra Akut Modtage Afsnit, Næstved sygehus, samt LOFUS – befolkningsundersøgelsen på Lolland-Falster. Under min studietid var jeg Næstformand i SLS Næstved, hvor vi også lavede en masse spændende happenings, så bestyrelsesarbejde er ikke helt fremmed for mig.

Jeg stiller op til valg i bestyrelsen, fordi jeg simpelthen ikke kan lade være. Så simpelt er det. Jeg brænder virkelig for mit fag, men også for en fair løn, der afspejler vores uddannelse, kompetencer og ansvar. Nu er tiden moden for et paradigmeskifte, der er brug for et opgør med Tjenestemandsreformen fra 1969, og jeg vil kæmpe for at det sker.

Jeg er handlekraftig, typen der gerne hjælper andre. Jeg er god til nye ideer, tænker nogle gange helt ud af boksen ud fra devisen, at måske kan min idé i sig selv ikke bruges, men måske den kan skubbe til noget i andre. Jeg er opsøgende og formår at omdanne ideer til handling.
Jeg har den sidste tid været en del af arbejdsgruppen bag Foreningen, og jeg elsker den energi det giver mig, når vi står sammen og arbejder mod samme mål. Her griber jeg også gerne bolde som andre kaster ud, forsøger at inddrage folk omkring mig og samler enderne.

Vibeke

Vibeke

Mit navn er Vibeke Frost, jeg er sygeplejerske og blev uddannet i 2014.
Udover at være sygeplejerske, så har jeg en meningsdanneruddannelse og en kandidat i pædagogisk psykologi.
Jeg genopstiller til bestyrelsen i foreningen, da jeg ønsker at kæmpe videre for bedre lønforhold for sygeplejersker.
Mit hovedfokus på det seneste har været at arbejde i den tværfaglige borgerforslagsgruppe, hvor vi sammen med andre kvindedominerede faggrupper har dannet en fælles front i sagen om et opgør med
Tjenestemandsreformen.
Jeg har herfra brugt en masse tid på at italesætte denne strukturelle skævvridning i medierne, for at kunne råbe politikerne op. Mit ønske er politikerne tager ansvar for den ulighed de skabte ved Tjenestemandsreformen af 1969.
Jeg brænder for det solidariske fællesskab. Jeg tror på at vi står stærkere sammen med de andre faggrupper, og at vi kan hjælpe hinanden på vej med de aktivistiske tiltag som breder sig lige nu. Du skal vælge mig til bestyrelsen, hvis du tænker at du ønsker en som brænder for at præge den politiske dagsorden, som er handlekraftig og initiativrig – og måske vigtigst af alt – brænder for at gøre en forskel i vores fag.
Hvis du er nysgerrig på hvem jeg er, så er du velkommen til at snuse rundt på min Facebook-profil for at se hvilke SoMe kampagner og andet jeg har deltaget i. Derudover kan du også finde mig på LinkedIn hvis du vil
læse mere om min faglige og erfaringsmæssige profil. Jeg har også en instagram der hedder: Nursucation hvor jeg fra tid til anden lægger opslag op.

Pernille

Pernille

Jeg er en 25 årig frisk sygeplejerske fra Esbjerg, som er uddannet sidste år. Jeg er sygeplejerske i almen voksenpsykiatrien i Esbjerg, som skal være det kommende retspsykiatri til sommer, og herudover læser jeg erhvervskandidaten i cand.cur i klinisk sygepleje.
De sidste mange måneder har jeg været en del af arbejdsgruppen for foreningen hvor jeg har bidraget til de forskellige arbejdsopgaver. Lige pt. Er jeg ansvarlig for foreningens Instagram konto og ved siden af det er jeg i gang med kampagnen ”En sygeplejerske er ikke bare en sygeplejerske”.

Jeg har igennem hele min uddannelse som sygeplejerske interesseret mig for debatten om sygeplejerskers vilkår og løn. Da jeg blev uddannet og fik min første lønseddel som uddannet sygeplejerske, følte jeg mig mildest talt til grin. Dette skabte en ild i mig! 

Da gruppen ”sygeplejersker er mere værd” blev istandsat, meldte jeg mig straks ind og ilden bredte sig! Jeg er kendt for at være en ”retfærdigheds kæmper” og netop af denne grund, er min mission at kunne
bidrage til at øge vores lønninger, så lønnen afspejler vores uddannelsesniveau!
Min motivation for arbejdet ligger i ønsket om et opgør med tjenestemandsreformen. Jeg ønsker at vi, en gang for alle, får råbt  politikkerne op, og får gjort en ende med denne uretfærdige lønplacering.

Kompetencer:

Aktiv på de sociale medier (Facebook og Instagram)
– Oprettelse af fangende opslag med tekst og billede illustrationer
– Juridisk, organisatorisk og sygeplejefaglig viden
– Brænder for pressehåndtering, demonstrationer og dialog med politikere.
– Brænder for at sprede budskaber

 

 

Charlotte Bak Michaelsen

Charlotte Bak Michaelsen

Jeg er 34 år. og blev uddannet sygeplejerske i 2010. Jeg har arbejdet i misbrugsområdet og psykiatri de sidste 11 år både kommunalt, regionalt og privat.

Motivation for at søge en rolle som suppleant i Foreningen af Danske Sygeplejersker:

Sygeplejerskers vilkår bliver ikke forbedret hvis vi alle tænker ”en anden må gøre det”. Derfor valgte jeg at sidste år, at det var tid til at tage skeen i egen hånd og handle. Jeg var derfor et af de stiftende medlemmer i Foreningen af Danske Sygeplejersker. Jeg blev efterfølgende valgt som næstformand.

Det har været utroligt lærerigt, spændende og drøn hårdt at være med i bestyrelsen og jeg har følt en stolthed over den indsats og styrke vi sammen har vist. Jeg har en tro på at Foreningen er det friske og rebelske pust der skal til, for at ændre vilkårene for sygeplejersker – og måske endda også andre kvindedomineret fag.

Som nævnt har det også været utrolig hårdt at være en del af så dynamisk og effektiv proces. Jeg synes derfor det vil være sundt for mig – og for foreningen, hvis der kommer lidt nye kræfter til i den siddende bestyrelse. Derfor vælger jeg ikke at genopstille som bestyrelsesmedlem, men i stedet som suppleant.

Jeg har brug for at se tingene lidt udefra i et stykke tid og finde en ny vinkel og power. Samtidig synes jeg, at det vil tilføje noget godt, hvis der kommer nye dynamikker og ny energi. Det giver mulighed for at få nye perspektiver.

Jeg vælger at stille op som suppleant, da jeg stadig brænder for arbejdet. Jeg mener det vil være en styrke at have en suppleant, der kender de interne arbejdsgange og derved kan nemt træde til hvis det bliver nødvendigt.

Mine kompetencer og styrker:

-Godt kendskab til faget igennem mine 11 års erfaring som sygeplejerske.

-God til at skabe overblik.

-Brænder for opgaver der er med til at skabe struktur – jeg er mere til at arbejde på fundamentet end at skulle præsentere huset.

-Stort gå-på mod og jeg kaster mig gerne ud i opgaver hvor jeg skal lære en masse nyt for at kunne løfte opgaven. 

-Igennem cand.cur. har jeg også fået viden om organisatorisk arbejde, projektledelse og kvalitetssikring.

 

Caroline K. Grøn

Caroline K. Grøn

Jeg ønsker at stille op som suppleant til bestyrelsen i Foreningen af Danske Sygeplejersker. Jeg har altid
haft en lille græsrod og rebel i mig, som ønsker at kæmpe mod ulighed og uretfærdige forhold. Jeg
har specielt været aktiv i medierne og skabt fokus på nyuddannedes kritisable/ikke-eksisterende introforløb, hvilket bidrog til mobilisering af flere midler til dette område. Jeg er ikke bange for at råbe
op og fokuserer generelt mere på det positive outcome fremfor det negative. Jeg har masser af gå på
mod og drive, som jeg glæder mig til at bringe ind i foreningen.
Til dagligt arbejder jeg i akutmodtagelsen i Aalborg og læser en kandidat i folkesundhedsvidenskab
på deltid. Derudover har jeg en bachelor i Engelsk og Kommunikation, hvorfor jeg også går meget op
i det kommunikative og ligeledes har en masse i mit netværk, jeg kan trække på, når det kommer til
PR, hjemmesideopsætning, SEO, mv. Jeg glæder mig til at komme godt i gang.