Hvem er vi?

Foreningen af Danske Sygeplejersker

Vi er en interesseforening, som arbejder på at få højere løn og bedre arbejdsvilkår til sygeplejersker. Vi er ikke en fagforening – Vi er en græsrodsbevægelse.

Sygeplejersker er et traditionelt kvindedomineret fag og blev i 1969 lønplaceret lavere end traditionelt mandsdominerede fag. Sygeplejerskers grundløn afspejler den dag i dag, fortsat ikke uddannelseslængde og det ansvar, som arbejdsopgaverne indeholder.

Vi kæmper derfor for et opgør med tjenestemandsreformen fra 1969. En forældet lovgivning, som diskriminerer sygeplejersker og andre kvindedominerede fag.

Vi ønsker et sundere, stærkere sundhedsvæsen for alle. Målet er at skabe et solidt fundament af kompetente sygeplejersker, der forbliver længe nok i specialerne til at opbygge og videreudvikle uvurderlig klinisk ekspertise. Det sikrer høj patientsikkerhed og sammenhængende patientforløb.

Vi er politisk uafhængige, men vi ønsker at få politikerne til at tage ansvar for den forældede Tjenestemandsreform fra 1969, ændre den og dermed sikre en fair løn, der afspejler både vores uddannelse, kompetencer og ansvar.

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    * Påkrævede felter    Accepter venligst, at du ønsker at høre fra Danske Sygeplejersker:


    Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbrev ved at klikke i bunden af vores e-mails.

    Vi bruger Mailchimp som vores marketingplatform. Ved at klikke nedenfor for at abonnere anerkender du, at dine oplysninger overføres til Mailchimp. Læs mere om Mailchimp’s privatlivspolitik her.