Vi HAR rykket ved noget!

Skrevet af Danske Sygeplejersker

14.06.22

Om ganske få dage, er det 1 år siden at sygeplejerskerne gik i strejke for bedre løn og arbejdsvilkår. Nogle dage kan det føles som om intet er ændret, eller kun til det værre. Men noget ér anderledes. Foreningen af Danske Sygeplejersker har de sidste par år, på bedste græsrodsmanér, råbt rigtig højt og fået tilkæmpet sig en stemme i den offentlige debat. Ved strejkens begyndelse for 1 år siden, var tonen lettere hånende mod sygeplejerskernes budskaber. Der var ingen, hverken politikere eller medier, der talte om flygtende sygeplejersker og lukkede sengepladser. Regionerne ligefrem benægtede at der skulle være noget om snakken.Det førte til vores kampagne om “Antallet af lukkede sengepladser i følge sygeplejerskerne” Hvor landets sygeplejersker nu selv kunne melde ind, hvor mange sengepladser der var lukkede hos dem. I slutningen af september 2021 nåede vi op på 611 lukkede sengepladser, og pludselig fandt medierne interesse og begyndte selv at grave. Det er de gudskelov fortsat med. (https://sundhedsmonitor.dk/…/Sygeplejersker-mener-at…)

I disse dage vågner vi så til forsider på store medier som Berlingske, Jyllands-Posten, Sundhedsmonitor & BT som bringer historier om de fortsat mange lukkede sengepladser. Ekstra Bladet skrev i deres leder igår, at “Sundhedsvæsenet er på vej i respirator” Det er en sejr.💪🏻
Det er en sejr, fordi det er et kæmpe ryk i retorikken. Det er en sejr, fordi regionsrådsmedlemmer nu også er begyndt at stemme i, om markant højere løn til sygeplejerskerne. Regionsrådsmedlem i Hovedstaden, Leila Lindén (A), udtaler til Berlingske: »Det er alvorligt og et dybt bekymrende problem. Det vil accelerere og vil ikke ikke løse sig selv, før sygeplejerskerne får væsentligt mere i løn. Vi bliver nødt til at lægge pres på Christiansborg, som må indse, at man er nødt til at løfte lønnen, så det modsvarer det ansvar og det arbejdsområde, som sygeplejerskerne har,« siger Leila Lindén, som sidder i regionens forretningsudvalg.“Derfor må regeringen og Folketinget til lommerne og sikre sygeplejerskerne et markant lønløft for at få dem til at vende tilbage til sygehusene”.🎯 BINGO! Nu er vi endelig nået dertil, at de som rent faktisk HAR ansvaret for sundhedsvæsenet, taler højt både om problemerne, men også om løsningen. 👉🏻Væsentligt mere i løn til sygeplejerskerne.👈🏻For Leila Lindén har helt ret i sin analyse af problemet og sin konklusion om, at det kun vil accelerere, indtil Christiansborg gør noget ved problemet.

Men der er jo noget med begrebet acceleration. Accelerationen har det med at øges over tid. Lige nu leges der en form for “kylling” Politikerne mod sygeplejerskerne.Om og for sundhedsvæsenet.Hvem viger først? Hvem bliver vinderne og hvem bliver taberne?Accelerationen stiger. Braget bliver kun større jo længere tid der går.💥

Så kære politikere, hvem har hånden på rettet hos jer?

#Farvelfærd
#DKPol
#SundPol
#Ligeløn
#Ligestilling
#DanskeSygeplejersker

Billedtekst

Relaterede indlæg

Relaterede

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* Påkrævede felterAccepter venligst, at du ønsker at høre fra Danske Sygeplejersker:


Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbrev ved at klikke i bunden af vores e-mails.

Vi bruger Mailchimp som vores marketingplatform. Ved at klikke nedenfor for at abonnere anerkender du, at dine oplysninger overføres til Mailchimp. Læs mere om Mailchimp’s privatlivspolitik her.